Boeken

Als u boeken wilt bestellen, reserveren of laten versturen, neem dan contact met ons op. Wij bezorgen ook bij u thuis. Boeken die niet op voorraad zijn, kunnen wij binnen 3 werkdagen leveren.

 


The Gentlewoman #26

€ 26.00

'A fabulous women's magazine' en dat is het! Prachtige foto's en verrassende interviews, het ziet er allemaal glamorous & smashing uit.


Ammu

Asma Khan
€ 34.99

Een levensverhaal in recepten. Deze vrouwelijke chef-kok, bekend van Netflix, begint bij de recepten van haar grootmoeder en gaat dan verder met de recepten waarmee zij zelf heeft leren koken en recepten die verbonden zijn met belangrijke gebeurtenissen in haar leven.


Onderkruipsels

Jan de Hond
€ 35.00

Kleine, krioelende beestjes zoals insecten, spinnen et cetera, kampen met een slecht imago. Toch is er volop schoonheid te ontdekken in deze 'kleyne dierkens'. In dit rijk geïllustreerde boek laten kunstenaars en wetenschappers zien hoe door de eeuwen heen zij wel het bijzondere en schone van deze onderkruipsels inzagen.


De wereld van Sofie (naar Jostein Gaarder)

Nicoby Vincent Zabus
€ 24.95

Het wereldberoemde boek over filosofie van Jostein Gaarder als graphic novel. Dit is deel 1 en behandelt de filosofie van Socrates tot Galilei. Het boek van Gaarder was voor jongeren maar iedereen las het. Deze verstripte versie heeft dezelfde doelgroep.


Ongevraagd advies

Ester Naomi Perquin
€ 19.95

Vijfde bundel van Ester Naomi Perquin. ‘Het gezochte woord lijkt altijd groter dan het woord / dat je ten slotte vindt: er paste, toen het er niet was, / meer en mooier zwijgen in.’


Bijzondere beesten en doodgewone dieren

Bibi Dumon Tak, ill. Fleur van der Weel
€ 14.99

De verhalen en tekeningen zijn zo aanstekelijk dat elke lezer zijn hart verliest aan al die buitengewone beesten. (Dit boek bevat Bibi’s bijzondere beestenboek en Bibi’s doodgewone dierenboek.Beide boeken zijn niet alleen geweldig om zelf te lezen, ze laten zich ook heel goed voorlezen.)


Vrij

€ 28.50

'Wat Nederlanders doen als ze niet werken' is de ondertitel en dat is onder andere pijp roken, dieren opzetten en zwiften. Manouk van Egmond, Sanneke van Hassel, Raoul de Jong en Astrid van Rooij gingen kijken en schreven er een mooi kort verhaal over voor NRC. Lars van den Brink, Folkert Koelewijn, Peter de Krom en Ilvy Njiokiktien verzorgden de fotografie. Dit alles mooi gebundeld in een handzaam formaat. Pracht boek.


Perron Europa

Bart Giepmans & Bonita van Lier
€ 29.50

Met de trein kriskras door Europa. Dit boek staat vol met beschrijvingen en foto's van prachtige treintochten en brengt je op ideeën. Voor je het weet stap je op de trein naar Valencia, of Boedapest, Wenen, dwars door de Schotse hooglanden en ga zo maar door.


Wij zijn de wereld

Jostein Gaarder
€ 17.99

De schrijver van 'De wereld van Sofie' komt met een nieuw actueel, wijs en inspirerend boek.


Het kwartet

Clare Mac Cumhaill & Rachael Wiseman
€ 26.99

Groepsbiografie van vier briljante vrouwen. Iris Murdoch, Elizabeth Anscombe, Mary Midgley en Philippa Foot studeerden filosofie in Oxford tijdens WOII. Hoe kan de mens een uitweg vinden uit de duisternis die hij zelf heeft gecreëerd? Wat is vrijheid? Wat is waarheid? Wat is menselijke goedheid?


Kilometer 101

Mixim Osipov
€ 25.00

Bedrog, politieke druk, discriminatie, armoede en drank, alom tegenwoordige corruptie, de toenemende noodzaak om te emigreren en de angst om je huis te verlaten, en generatieconflicten zijn de ingrediënten van de verhalen van Osipov waarin hij een genadeloze analyse van Rusland schetst.


Wulk - Vallen & opstaan

Myrte Leffring
€ 26.90

Tragische familiegeschiedenis waarin de humor gelukkig nooit ver weg is. Bij deze mooie roman treft de lezer een poëziebundel (of andersom) met gedichten waarin onderdrukte gevoelens en herinneringen een belangrijke rol spelen.


Fearless

Peter Goes
€ 26.99

Een lijst van onze angsten en fobieën op humoristische wijze geïllustreerd. Grappig en herkenbaar.


Rotterdam

Arjen van Veelen
€ 25.00

Een oproep tot onbeschaamde solidariteit; een pleidooi om elkaar niet uit het oog te verliezen, en een ode aan de ingewikkeldheid, weerbarstigheid en inefficiëntie van het leven. Over Rotterdam dus.


De Grote NL23 kunstkalender

€ 46.95

Hij is er weer! Een lijvige, bijna 3 kilo wegende fullcolour scheurkalender waar op elke dag een nieuw en bijzonder kunstwerk is te zien.


Een kleine filosofie van de zee

Laurence Devillairs
€ 18.99

24 korte en toegankelijke hoofdstukken over hoe de zee ons kan leren om beter naar ons innerlijke ritme te luisteren en vaker te kiezen voor diepgang in plaats van oppervlakkigheid. Zo inspireert de zee tot bescheidenheid en bezinning.


Het Klimaatboek

€ 30.00

TIP! Op initiatief van Greta Thunberg delen honderd leiders, activisten en publicisten hun kennis over de klimaatcrisis met ons door middel van dit boek. Van smeltende ijskappen tot inheemse soevereiniteit, van fast fashion tot de toekomst van onze voedselvoorziening en de bredere duurzaamheidscrisis. Daarnaast deelt Greta haar eigen verhalen over haar leerproces, de protestacties en het blootleggen van greenwashing.


Op grote hoogte

Erika Fatland
€ 34.99

Eerder reisde ze langs de buitengrens van Rusland en door voormalige Sovjetrepublieken. Ditmaal verkende ze het Himalaya gebergte, een etnisch en religieus zeer divers gebied, waar grootmachten hun invloed laten gelden en gewone mensen hun eeuwenoude cultuur proberen te behouden. Fatland schreef er een geweldig en meeslepend boek over.


Crisis

Jip van den Toorn
€ 20.99

Winnaar van de Inktspotprijs 2022 en terecht. De tekeningen van Jip van den toorn zijn vlijmscherp en ontzettend grappig.


Filosofen in de dop

Hershovitz
€ 23.99

TIP! De schrijver en zijn twee zoons Hank en Rex bespreken klassieke en hedendaagse filosofie aan de hand van vragen als: 'Heeft Hank het recht om Fanta te drinken?' en 'Wanneer is het toegestaan om te schelden?', en andere vragen die in de speeltuin, op de kleuterschool en op menig schoolplein worden gesteld.


Maandag

12:00 - 18:00

Dinsdag
10:00 - 18:00

Woensdag
10:00 - 18:00

Donderdag
10:00 - 18:00

Vrijdag
10:00 - 18:00

Zaterdag
10:00 - 17:00

Zondag
12:00 - 17:00